ÄNTLIGEN! Bloggpremiär!

Hej! 

Som jag har längtat att få komma igång här! Att flödesskriva om stort och smått, djupt och lågt, viktigt och oviktigt… 
Anledningen till dröjsmålet är inte bara mina sex älsklingar här uppe på bilden, trots att de tar mycket av mig och min tid, som sig bör.

(Från vänster i soffan: jag, min dotter Liv (5,5 år), hundarna Hugo (11,5 år) och Pärla (11 månader), samt min son Jonah (snart 8 år). På golvet, de snart 4-åriga kattsystrarna Leo och Lilli).

Anledningen till dröjsmålet är att livet, som alltid, tenderar att komma i vägen. Men nu har jag en massa nyheter på gång så varför inte bara rivstarta?

Jag och min Chihuahua/Russkiy toy/Papillonblandning Hugo.

Vare sig Du känner mig sedan tidigare, följt mig på sociala medier eller är helt ny här – så ska Du känna Dig välkommen!

Annika Blomstrand heter jag och är journalisten och fotografen bakom företaget Blomstrande, foto, skrift och skapande. 

Jag bor med min familj på en gård cirka två mil söder om Vetlanda och driver sedan snart ett år tillbaka mitt lilla kreativa företag. Kortfattat går det ut på att förädla kundens idéer inom foto och skrift.

Mina två stora VARFÖR jag valde att halka in på egenföretagare-banan:

1. Platsen jag valt att slå mig till ro på. I ett gult hus byggt på 30-talet. Huset ligger i en gammal fruktträdgård, på en av Smålands alla bergkullar med vidunderlig utsikt.
Hit kom jag mitt i mitt livs sorg. Läkte sakta tillsammans med årstidsväxlingarna. Här fann jag livslusten igen. Mina barn har vuxit upp på gården. Här vill jag fortsätta bo och verka. Bli gammal.

Men… tyvärr finns inte mitt drömjobb häromkring (på landet utanför Vetlanda). Därför har jag valt att själv skapa det – och det är där jag är nu. Mitt i skapandeprocessen.
 

“Vill Du så kan Du” – det är ett bra motto att föra vidare, tänker jag.

2. Mitt andra – lika stora – ”varför” är mina barn. Jag vill gå i bräschen för dem och visa att det är möjligt att göra exakt det en vill, bara en brinner för det och är tillräckligt envis. 

Andra saker jag brinner för – förutom foto och skrift – är förstås retusch i Photoshop, djur, natur, äventyr, film, serier, bokskriveri, lantliv och sorgbearbetning (-> hur en kan må så bra som möjligt efter djup sorg och förlust. Det kommer att bli en hel del av dessa ämnen här och på Instagram också).

Första året som egenföretagare – 2022 – fotade jag främst barn. I naturligt ljus. Jag gjorde ett och annat Fotomontage och Förbättring också. Skrev för lokaltidningen, Vetlanda Posten och byggde på mitt företag med hjälp av Starta egetbidraget jag hade då. 

2023 ser lite annorlunda ut. Jag studerar tre separata kompetenshöjande kurser till 50% på distans (foto, copywriting och digital marknadsföring). Det innebär att jag fortsätter arbeta med företaget på de återstående 50 %. Men jag lägger upp tiden som jag vill, så det är bara att höra av Dig om Du undrar något. 

Kul att veta är att jag nu under våren har min första utställning! Fjorton alster i min Storytelling-kategori hänger nu i entrén på Gamla mejeriet i Karlstorp, i alla fall fall fram till och med maj.
Det är helt klart värt ett besök om du ändå är i Astrid Lindgrens hemkrokar! Fika och antikhandel finns där under samma tak och det finns fler små verksamheter att uppleva i detta småländska idylliska samhälle. Men dubbelkolla öppettiderna innan Du åker då de inte har öppet varje helg.

Året kommer även att avslutas med en utställning. Det blir dock en helt annan, på ett helt annat ställe. Läser som sagt ett projektår i foto och då är det målet med kursen. Berättar mer senare!

Här på bloggen kommer jag att skriva både yrkesrelaterade texter och texter som lutar mer mot det personliga planet. Det blir ett forum för Dig och mig att lära känna varandra – och mitt företag – lite mer, utan att behöva ha tillgång till vare sig Facebook eller Instagram.

Jag hoppas att Du ska trivas!

Det var nog allt i nuläget!

Ha det så fint, så hörs vi snart igen!

Kram på Dig!