Tiden jag själv var barn, är en tid jag ser tillbaka på som något magiskt, fantasifullt, täckt av ett guldgult lyster. Jag vill gärna återskapa den känslan i de bilder där jag fotograferar och redigerar. Med färger, tillagda effekter och “väsen”. En dans med fantasin helt enkelt.

Vem är då jag?

Hej och varmt Välkommen!
Vad roligt att just Du hittat hit! 

Annika Blomstrand heter jag och har nu vid 40 bestämt mig för att på riktigt följa den där drömmen. Du vet den där som gör sig påmind alltsom oftast och viskar:
”Bli Din egen och håll på med det Du brinner för, istället för att arbeta för någon annans dröm!”

I mitt fall handlar drömmen om fotografering, berättelser och kreativt skapande.
Därför har jag kort och gott startat företaget “Blomstrande foto, skrift och skapande”, som är tillägnat att förverkliga Dina idéer och önskningar.

Inom foto erbjuder jag (fantasifulla) porträtt i naturligt ljus, magiska och kreativa fotomontage (av Dina och/eller mina foton) och förbättringsarbete på Dina foton. 
Inom skrift berättar jag gärna Din historia, om det så är i tidningsformat, på Din webbsida eller i sociala medier. Kanske sitter Du till och med på en bokidé?

Annika Blomstrand
Fotograf: Sara Rossi

Professionellt:

 • … har jag flirtat med foto ända sedan jag var liten och hade fotointresserade föräldrar. Redan som femåring fick jag ta över mammas gamla kamera och efter det var det kört. 

 • När jag sedan kom i kontakt med Photoshop 2004, var mitt största intresse spikat. Alltsedan dess har jag och programmet utvecklats ihop och hjälpt släkt, vänner och kollegor med olika fotoprojekt.
 • Erfarenhet av porträttfoto och skrift finns med mig professionellt sedan 2007 då jag började studera till och arbeta som journalist och fotograf. Sedan var jag fotoassistent på en reklamfotostudio i Stockholm 2010-12. Marknadskommunikation finns med mig professionellt genom husbranschen sedan 2015.
  (Läs mer om detta här nedanför!)

 • Pandemin visade mig att jag kan arbeta hemifrån alldeles galant. Det visade mig också vikten av foton… Hur betydelsefulla de är när kontakten med nära och kära blir så begränsad. Med detta starkt i åtanke, föddes sakta idén om att åter bli egenföretagare.

Personligt:

 • Sedan tio år är jag tillbaka i Småland igen, efter nästan 13 år “på resande fot”. Jag bor nu på en skogsgård utanför Vetlanda, ihop med min sambo, två barn, två hundar och två katter.

 • Båda mina föräldrar har gått bort i förtid, vilket har gett mig en ödmjuk syn på livet. Det är till för att levas fullt ut och glädjas över! Inte slösas med och kastas bort! Det är alldeles för kort!

 • Min största förebild och bästa vän genom livet är min lillasyster.

 • Stolt nörd gällande: film, serier, böcker, Photoshop, natur och djur.

 • Skriver på två bokserier, då tid och inspiration finns!

 • Bästa: min familj, mina vänner, livet på landet, sovmornar, mysiga hemmakvällar och äventyr!

 • Sämsta: krig och andra orättvisor jag känner maktlöshet inför! Vill kunna påverka och förändra!

Röda tråden genom hela mitt yrkesverksamma liv har varit just foto och skrift, läs själv här om Du orkar!

“Annika utför sina arbetsuppgifter med stor noggrannhet och ihärdighet. Hon visar punktlighet, ansvarstagande, stor social kompetens och en positiv arbetsanda. Hon är alltid redo att ta sig an nya utmaningar och hitta bra lösningar”.

Jan isaksson
Ansvarig för havsfrågor, greenpeace Sverige

Min redigeringsstil

För att få en känsla för vilken foto- och redigeringsstil jag har – rekommenderar jag varmt att besöka mitt Instagramkonto som uppdateras några gånger i veckan. Jag använder mig av så kallade “kapitel” för att experimentera med bland annat lite olika färgsättningar.
Vilket kapitel eller foto tycker Du bäst om?
Klicka Dig in på något av de senast publicerade fotona här för att komma in på kontot:

Vad vill Du göra nu?